Πρόγραμμα για Μικρούς Μαθητές Προσχολικής Ηλικίας Davis®
Πρόγραμμα για Μικρούς Μαθητές Προσχολικής Ηλικίας Davis®

 

Όλα τα παιδιά αξίζουν μια καλή αρχή στο σχολείο! Και θα πρέπει να την έχουν!

 

Τι είναι:

Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών το οποίο ενισχύει την μάθηση. Παρέχεται αποκλειστικά από πιστοποιημένο σύμβουλο Davis®. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο σύμβουλος δουλεύει απευθείας με το παιδί και την ίδια ώρα παρέχει συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες σε κάποιο μέλος της οικογένειας για τη συνέχεια στο σπίτι. Το κλειδί είναι οι μαθησιακές τεχνικές και δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού. Έτσι, το παιδί βιώνει επιτυχία μέσα από έναν τρόπο διασκεδαστικό και γεμάτο φαντασία.

 

Πλεονεκτήματα:

Ισχυρές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που κάνουν τη μέθοδο Davis® σε προσχολικό επίπεδο, έχουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  • Είναι σχεδόν απίθανο να αναπτύξουν κάποια μαθησιακή δυσκολία.
  • Είναι πολύ πιθανόν να πληρούν τις προϋποθέσεις των ταλαντούχων μαθητών.
  • Η βασική αναγνώριση των λέξεων θα είναι στα υψηλότερα επίπεδα που αναμένονται σε σύγκριση με τα παιδιά της ηλικίας τους.

 

 Στόχοι:

  • Να δώσει σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών την καλύτερη αρχή στο νέο ξεκίνημα της μαθησιακής τους καριέρας.
  • Να παρέχει δια βίου μαθησιακές δεξιότητες σε νεότερους μαθητές μέσα από μία σχέση παιδιού-γονιού-συμβούλου.
  • Να δώσει επαρκείς γνώσεις στον γονέα και εμπιστοσύνη ώστε να συνεχίσει την δουλειά στο σπίτι.
  • Να παρέχει στα παιδιά τις εννοιολογικές δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη της αναγνωστικής τους ευχέρειας και κατανόησης.

 

Διάρκεια:

Συνήθως το πρόγραμμα διαρκεί 25-30 ώρες και όχι παραπάνω από 2-3 ώρες την ημέρα. Ένα μέρος του προγράμματος, αν όχι όλο το πρόγραμμα, θα πρέπει να παρακολουθείται και από τον γονέα ώστε να εκπαιδευτεί με τις νέες δεξιότητες και τεχνικές.